verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Krak er helt fra snvsen i linksag 22.01.2007

Paul O'Flaherty, en Irer bosiddende i Danmark, blogger om dansk kennelejer, der har fået en faktura fra Krak fordi han linker til en side med deres kortmateriale fra hans blog, så folk kan finde hans kennel.

Sådan Krak, det lader til at i har for mange jurister, og for få IT-ansatte. I burde få nogen til at komme og fortælle jer om hvad links betyder for ens hjemmeside når man nu er på interwebbet. Hvis vedkommende samtidig kan fortælle jer en historie om forskellen på hot linking og deep linking (som vist ikke kan kaldes helt så ulovligt længere, så har i materiale til en fin workshop.

I mellemtiden kan vi i samlet flok så lære The Google, at Krak er et firma der fakturerer dig hvis du linker til dem.

Historien dækket andre steder:

Men man kan naturligvis også bare bruge findvej.dk - det er et gratis alternativ.

Update: Så kom der vist en afslutning på den sag.

Comments

Anders | @ / 23:26 / 23rd of january / 2007

Pas nu på unge mand. Nu linker du jo til nogen som linker til noget som er ulovligt i følge Kraks. Måske du også får en sag på halsen. Alle veje fører til Rom.

Ja, Kraks har gjort i nællerne der. Det er vist det der kaldes at skyde sig selv i begge fødder samtidig med et dobbeltløbet jagtgevær.

Næstefter DNS kan jeg ikke komme i tanke om noget der er med til at binde tingene sammen og gøre internettet anvendeligt... Tænk hvis links mellem websites ikke fandtes...

Uden ovenstående to teknologier ville et manuelt link se nogenlunde sådan her ud: Fyr op under endnu en browser. Hop op i adresse feltet og skriv 130.225.208.42 og tryk på Go. Når siden er læst ind skal du trykke på teksten Staff. Her skal du så lige huske at trykke på teksten Technical/administrative personnel og så til slut rulle ned og klikke på Martinusen, Anders.

Lækkert ikk'? Man ville sgu nok ikke rigtigt komme omkring...

papish / 19:24 / 30th of january / 2007

Det der findvej.dk er fandme et godt tip! Genialt at man kan skrive adressen direkte i hURL!!
*spreder ordet*

Jonas | web / 10:10 / 31st of january / 2007

@anders: der ville være rigeligt med rundkørsler hvis det var som du beskriver, det er der vist ingen tvivl om.

@papish: Jeps, findvej.dk holder hele vejen, om man så må sige... høhø

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.