verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Loppemarkedsforventninger 20.03.2005

Det gør ikke så meget, at der lugter lidt af hotdogs, og flad fadøl. Det gør heller ikke noget, at klokken senest må være 8 på en lørdag, når man dukker op. Og det gør heller ikke så meget, at de fleste boder sælger gammelt køkkenudstyr, defekte radioer og udtjent værktøj.

Det der betyder noget er, at det er sommer, solskin og, at der nogle steder ved siden af kasserne med køkkenudstyr, radioer og værktøj, står mælkekasser med plader. Ja, vinyler, lakskiver, det er ligegyldigt, så længe de er runde, har riller og er rimelige i pris, så vil jeg have dem. Plader med forliste radiohits, tonsvis af falmede drømme om et liv i showbizz, og ind i mellem dem, med lidt held, certificerede funk- og soulklassikere.

Man kunne sikkert sagtens købe nogle af dem på CD, og få en bedre lyd ud af dem. Men der er et eller andet ved at spille en plade, der har stået i en kasse med ligesindede, der har bragt minder til livs hos gæsterne til de fester de har været spillet til. Og så finder jeg den, lige der, på loppemarkedet — den har allerede en historie inden jeg får snitterne i den, og nu får den yderligere min historie oveni. Min historie, om hvordan jeg pruttede den ned til en 10er af hende den ældre dame der solgte den, og som ikke kunne udtale navnet. Og jeg ved den er sjælden, og den er i ok stand, originaltryk, og helt sikkert mere end en 10er værd. Jeg genkender producerens navn, og et par af bandmedlemmerne, og ved at mindst et hiphop-band fra 90erne har råsamplet et nummer fra den.

Den vil pryde min ydmyge samling, på samme måde som min eneste Funk 45 gør det. En Funk 45, der er i så ringe stand, at den næppe er nogen fornøjelse at høre på, men den emmer af historie, kostede en femmer, og så er det min.

Jeg glæder mig til loppemarkederne om sommeren, til de beskidte fingre efter 5-6 timers plademælkekassebladring og, ikke mindst, til at komme hjem og sætter pladerne på.

Comments

Christian | web / 15:46 / 22nd of march / 2005

Dit indlæg fik mig til at tænke på denne uges Worldwide - verdens bedste radioprogram - hvor Beck gæstede Gilles Peterson og blandt andet snakkede om det at jagte plader. Det kan høres online indtil søndag.

Jonas | web / 15:59 / 22nd of march / 2005

Hey, fedt! Tak for linket, det skal jeg hjem og høre.

Hvad jeg ikke nævnte i den ovennævnte smøre, er de utallige utroligt dårlige plader man også får slæbt med hjem. Mit trofæ på det punkt må være 'Magic Hammond' med The Dave Tricky Collins Group — en plade, med hammond-orgel coverversioner af kendte 70er hit. Pladeomslaget består af en næsten afklædt skønjomfru med en rose i munden, foran et hammond-orgel. Det er ømt siger jeg dig.

dave | web / 5:40 / 31st of march / 2005

...og saa kan man jo undre sig over hvordan du fandt paa at koebe den... pga. omslaget? ;-)

Jonas | web / 17:25 / 31st of march / 2005

Nogle gange, ja. Omslaget er nogle gange den udslagsgivende faktor. Jeg havde selvfølgelig også en forhåbning om, at der var nogle corny hammon-versioner af 70er hits på den, og det var der (:

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.