verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Mig og min linse 19.06.2006

Jeg berettede om, at jeg havde købt kamera for noget tid siden, er virkelig glad for det, og har allerede skudt allerhulens mange billeder, men der er noget der plager mig.

Det virker som om, at netop som jeg befinder mig på stedet, og billedet bare venter på at blive taget, så har jeg ikke nosser til at stille mig op, og skyde løs, fordi det i situationen virker helt forkert.

Første gang var det på en pub i Mulhuddart i Dublin 15, ikke just din gennemsnitlige hyggelige Dublinforstad, i dag var det på Murray's Pub, lige for foden af bakken hvor IMMA ligger, hvor en Magnum udstilling havde stået for inspirationen. På pub'en var der en håndfuld klassiske Irske portrætter, lige til at plukke, havde jeg altså haft nosser til det. Der var manden i tracksuit, der hang ved baren, der var den gamle, slidte mand, med en six-pence, søndagstøj, de manglende tænder, og en Guinness foran sig, og der var bartenderen, typen der kender alle sine kunder, snakker med dem alle, smiler af de fulde der brøler, og klapper af hende der slagter 'Living on a Prayer' på karaoke-systemet.

Det var klassisk, selvom der ikke blev taget billeder af det. Det kommer nok med lidt træning (og nosser).

Comments

Tore | web | @ / 9:15 / 19th of june / 2006

Det kan også godt tage lidt tid, at få nosser til at gøre den slags.

visitsen | web | @ / 10:18 / 19th of june / 2006

Håber det kommer med træningen - dér .. fordet lyder som fede billeder. Men ind i mellem er de bedste billeder dem man ikke tog med andet end hukommelsen.

Jeg havde lidt den samme oplevelse da jeg var i Indien, hvor den ene fantastisk mulighed opstod efter den anden - der var det så bare så heldigt at hvis man viste folk at det var et digitalt kamera man havde og de kunne se billederne selv bagefter, så forlangte de nærmst at blive fotografieret ... men det fungere nok ikke på samme måde i Irland ;-)

bering | web | @ / 11:58 / 19th of june / 2006

Jeg kender godt fornemmelsen, det kræver lidt overvindelse at stikke et kamera i hovedet på folk. Alle de pressefotografer jeg har mødt er også lidt nogle røvhuller.... hvis du forstår hvad jeg mener. Jeg er ikke kommet så langt endnu med overvindelsen, selvom jeg er ved at blive bedre.

Andreas | web / 12:25 / 19th of june / 2006

Jeg øver mig på venner og bekendte indtil jeg får nosser. :o)

Manja Wachsmuth | web | @ / 23:12 / 4th of july / 2006

Jeg tror alle fotografer kender dit dilemma. Selv kan jeg godt føle mig rigtig hæmmet og heller ikke turde spørge, fordi jeg ikke rigtig følte at jeg turde spørge... helt ærligt hvad skal man sige... hey, du ser godtnok lidt spøjs ud, jeg ku vildt godt tænke mig at tage et spøjst billede af dig. Fik fornylig et tip af en prof. reklame/ reportagefotograf, som har lavet en del reportager af kiksede folk rundt omkring. Han plejer bare at spørge om ikke han må tage et billede og så giver en begrundelse om, at vedkommende har en helt vildt fed trøje, eller ser flot ud i den badedragt eller noget andet positivt i den dur. Og ellers kan jeg kun sige... spring ud i det. Det går over efterhånden... :)

Jonas | web / 23:47 / 4th of july / 2006

Hillemænd, havde helt glemt at svare på kommentarerne, så tak Maja, for at lave lidt 'larm' her (: Og du har nok ret, det med at øvelse gør mester er nok også gældende her, og så måske noget med bare at sidde længe nok, og gøre sig ubemærket. Til at starte med kigger alle folk på en, men efter et stykke tid bemærker de ikke en, det kan jo udnyttes.

Tak for linket til billederne Tore, de er fede. Kunne se ud som om det også kræver at man ryger en lille splif og drikker nogle øllé for at komme med i selskabet — going native! (:

Desværre har kameraer ikke helt samme effekt i Irland visitsen, så man bliver bemærket på en lidt mindre inviterende facon med dem her (:

Dit billede af nationalklenodiet er bestemt iorden Bering.

Jeg har også prøvet lidt på venner og bekendte Andreas, men de ser ikke så fjollede ud!

Men Manja's tilegnede trick lyder meget smart, det må prøves.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.