verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Andetsteds 19.06.2003

Når klokken er 11:52 på jorden, hvad er klokken så i paradis?

Comments

PRF medarbejder | web / 9:15 / 19th of june / 2003

Den er altid 67 minutter over 24.

~/j | web | @ / 19:44 / 19th of june / 2003

Altså, at tiden står stille, ikk'? Det var også lidt det jeg kom frem til efter lidt lommefilosoferen over emnet. I himlen skal man jo ikke nå noget, og derfor findes tid ikke. Tid er et begreb vi har opfundet, for at kunne planlægge, arrangere og systematisere handlinger. En effektivisering af vores væren, som ikke er nødvendig i Paradis.

I Paradis er der vel ikke behov for den slags, der er jo ikke noget man skal nå, ikke noget der skal effektiviseres. Men hvis der ingen tid er i Paradis, så ankommer alle vel i samme temporale moment (i følge jordisk tidsopfattelse), som ved et fingerknips. Der er jo ingen muligheder for at sige at min nabo kom til paradis før mig, hvis der ingen tid er.

Uden tid kan man kun adskille lokaliteter ud fra deres fysiske egenskaber, men uden tid vil der ikke være fysiske egenskaber der kan indvirke på lokaliteter, og dermed være med til at adskille dem. Og når man taler om Paradis er der vel egentlig heller ingen grund til at tale om fysik. Det er jo et metafysiskt sted.

Alt er ens. Hvis alt er ens, og tid ikke eksisterer, ophæves distancer, da det eneste der reelt ligger mellem Punkt A og B er tid - 'the friction of distance'. Uden distancer bliver punkt A til punkt B, hvilket i sidste ende må føre til de to punkters ophævelse, eller sammenlægning. De kan jo ikke adskilles.

Med andre ord, Paradis er et vacuum, og nu er jeg så småt ved at miste tråden, nogle der vil overtage?

Jonas | web / 7:28 / 20th of june / 2003

Som overbevist ateist forekommer det mig lettere bare at sige, at paradiset ikke findes. Dermed undgår man alle problemer med at skulle forholde sig filosofisk til et ikke-jordisk univers :)

Tore Vesterby | @ / 15:25 / 20th of june / 2003

Bump, til den sidste kommentar!

.: T

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

› Archives