verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

SubEtha Edit 2.0 frigivet 18.05.2004

Codingmonkeys har frigivet version 2.0 af SubEthaEdit, den formidable editor, hvis værd jeg tidligere har besunget i et par indlæg.

Blandt forbedringerne er bl.a., at det nu er muligt at foretage søgninger med Regular Expressions, og netværksprotokollen er blevet forbedret 300%, hvilket lover godt for det kollaborative aspekt af programmet.

Ydermere er syntax-highlighting blevet forbedret, og der er tilføjet integration med iChat og Mail. Syntax-highlightningen har de dog forbedret lidt for meget efter min mening. I PHP-mode er muligheden for at bruge # som kommentar-tegn fjernet, men med lidt hacking af syntax-mode filen kan man selv tilføje det. Opskrift følger.

Vi skal redigere i filen SyntaxDefinition.xml der ligger inde i SubEthaEdit-pakken. ctrl-klik først på SubEthaEdit-ikonet i Finder, og vælg Show Package Contents. Navigér hernæst til Contents/Resources/Modes/PHP-HTML.mode. Igen skal du ctrl-klikke på PHP-HTML.mode-filen, og vælge Show Package Contents, og navigere til Contents/Resources/SyntaxDefinition.xml. Hvis du er fortrolig med vi(m) kan du i Terminal.app skrive (jeg antager at SubEthaEdit ligger i /Applications)

vi /Applications/SubEthaEdit.app/Contents/Resources/Modes/PHP-HTML.mode/Contents/Resources/SyntaxDefinition.xml

Ellers kan du trække dokumentet hen på ikonet for SubEthaEdit, hvorefter det åbnes i programmet.

Informationerne der skal rettes starter ved linie 3558, hvor der står:


//
[n
r]

Lige inden tilføjes følgende:

#
[n
r]

Således at der nu står:


//
[n
r]

#
[n
r]

SubEthaEdit 2.0 vil nu genkende # som kommentar-tegn i PHP igen.

Pyha, det var et nørdet indlæg, dem har der ikke været nogle af i et stykke tid nu.

Comments

Rasmus | web / 13:51 / 18th of may / 2004

Sikke en masse flotte ord, Jonas. Jeg bliver helt ... eller ...

Jonas | web / 14:13 / 18th of may / 2004

Ja, jeg blev også helt overrasket over at jeg rummer dem alle, og så endda i eet indlæg. Men det sker sjældnere og sjældnere at jeg får hevet min indre nørd frem, så det føltes helt godt.

Vi vender nu tilbage til det planlagte program (:

Kristian | web | @ / 7:15 / 19th of may / 2004

"I PHP-mode er muligheden for at bruge # som kommentar-tegn fjernet, men med lidt hacking af syntax-mode filen kan man selv tilføje det."

Hvorfor, om jeg må spørge, når nu en masse mennesker synes det er en rigtig dårlig ide at bruge # til at kommentere med?

(BTW var jeg slet ikke klar over, før dette indlæg, at man kunne bruge # til kommentarer.)

Jonas | web / 7:19 / 19th of may / 2004

Jeg anede ikke at det ligefrem var discouraged, at bruge # som kommentar-tegn. Jeg ved ikke hvorfor jeg så godt kan lide dem, måske var jeg perl-hacker i et tidligere liv?

Kristian | web | @ / 8:38 / 19th of may / 2004

Perl: A language that looks like an explosion in an ASCII factory.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

› Archives