verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Nĺr irere kaster med potter 18.03.2006

Sidste lørdag var jeg til bloggerkomsammen for irske bloggere, her i Dublin. Arrangementet var en forløber til de irske blog awards, som jeg fandt en anelse prætentiøst, som alle andre blog awards for den sags skyld, men det lød hyggeligt, at man kunne møde nogle lokale bloggere inden, og måske få udvidet sit irske netværk lidt.

Den samme dag var der imidlertid rugby-kamp mellem Skotland og Irland på Landsdowne Rd, så pubben hvor det sociale skulle foregå var fyldt til randen med skotter i kilte, og lokale der så rugby. Det var umuligt at spotte nørderne på pubben, så jeg gik istedet over på hotellet og fik mig en Smithwicks og en sandwich.

Conn Ó Muíneacháin
Her mødte jeg Conn Ó Muíneacháin, som blogger på irsk, og Bernie Goldbach, det eneste navn på en af de implicerede jeg kendte. Conn var ved at sætte en mængde udstyr op, så han kunne optage begivenheden, og smide det på nogle podcasts senere hen.

Folk ankom (ca. 25 stk. vil jeg tro), mikrofonerne blev tændt, snakken kom i gang, og umiddelbart slog det mig, sammenlignet med bloggerkomsammener jeg har været til i København, at de fremmødte var ældre og, at mange af dem havde en baggrund i at producere radio. Det forklarede hvorfor mange af dem nu podcastede, og hvorfor det var det, der blev talt mest om i diskussionerne.

Noget der blev gjort meget ud af i diskussionerne var om hvad podcasts var for en størrelse, og minder meget om den lignende diskussion omkring hvad weblogs kan eller ikke kan. Brian Greene mente, at podcasting var ved at nå en kritisk masse, hvor antallet af dem (ifølge et eller andet directory, som jeg ikke kan huske), er på grænsen til at overstige antallet af absolut tilgængelig radiokanaler (30.000+ ifølge ham). Men mængde er jo ikke ensbetydende med kvalitet, nok snarere med diversitet i tilfældet af podcast. John Handelaar var en radiomand der var lidt træt af at høre på, at podcasts ville udkonkurrere radio, idet han mente det var nogle helt forskellige ting de hver især kunne. Podcasts kan være intime på en måde radio aldrig kan blive det, fordi man selv bestemmer hvornår man vil høre det, og med sin mp3-afspiller også selv bestemmer hvor man hører det. John Handelaar som altid har lavet live radio, mente aldrig podcast ville kunne konkurrere med liveradio. Lige meget hvor lidt man lægger i post-production af sit podcast, så ville det aldrig kunne blive ligeså live som live radio, da man ikke kan opnå det direkte engangement fra lyttere der ringer ind i løbet af et liveprogram. Inden jeg pludrer endnu mere, om noget jeg ikke har forstand på, så hent et af de podcast der kom ud af tech talk'ene, jeg regner med at der kommer flere end det ene.

Siden sidste lørdag har jeg hørt en del af Technolotics podcasts, og dem kan jeg ret godt lide. Det er en halv til en hel times tid med to Trinity-studerende der snakker om den forgangne uges begivenheder indenfor teknologi, politik og medier, fortalt på en personlig, og sommetider infantil og underholdende facon.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.