verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

TV2 News med uden RSS 17.12.2006

Surfer efter nyheder omkring Nørrebro-urolighederne, og besøger TV2 News. Leder efter RSS-ikon, så jeg kan følge med i opdateringerne fra deres redaktion, men finder det ingen steder. 'Nyhedsagent' spotter jeg på forsiden, klikker, og læser beskrivelsen af nyhedsagenten.

Nu behøver du ikke længere klikke ind på nettet hele tiden for at se, om der er sket noget nyt siden sidst. Med TV 2 NEWS Nyhedsagenten får du en nem, gratis og hurtig opdatering, som du kan have liggende på dit skrivebord på computeren, mens du arbejder med andre programmer.

Det lyder som RSS, men det er det ikke. I stedet er det en veritabel flash-øjebæ på 20Mb der i OS X insisterer på at afvikles dybt begravet i /var/tmp. Til gengæld kan den så notificere mig om nye nyheder (sic!), og der oplyses, at

"du kan enten have den liggende på skrivebordet, du kan minimere den til din TASKBAR DANSK eller du kan nøjes med at have den liggende nede i TRAY, hvorfra den kan gøre opmærksom på nye opdateringer".

Bevares, ingen grund til at RÅBE. Flash-øjebæen kan lige præcis det samme som alle de RSS-klienter jeg er stødt på. Evah. Den kan blot kun dække TV2 News's nyhedsemissioner.

Men heldigvis er alt ikke fortabt. Moderskibet leverer stadig RSS af alt hvad der fabrikeres af nyheder derfra. Jeg håber deres TV-udsendelser er gode hvad angår levering af indhold, for deres hjemmeside klarer det ikke så godt. Men det er selvfølgelig heller ikke TV.

Comments

jdreng | web | @ / 11:35 / 17th of december / 2006

Hvorfor vælger man at lave en besværligere løsning i stedet for at benytte sig af et allerede velkendt system?

Det lugter lidt af, at udviklerne gerne ville have udvidet opgaven. Slapt.

Kristian | web | @ / 20:10 / 17th of december / 2006

Uroligheder? Hvilke uroligheder?

Anyhoo, hvad i himlens navn laver du hos TV2? Deres nyhedsrapportering er nøjagtig lige så ringe på tekst som på billeder. Det eneste marginalt morsomme ved TV2 Njuus er at en af vores tidligere fælles kolleger er endt bag disken ... ;)

Jonas | web / 11:09 / 18th of december / 2006

@jdreng: Ja, rimelig slapt af dem. Jeg er ret overbevist om, at nyhedsagenten er baseret på RSS, bare uden alt det fede.

@kristian: Ved det ikke, hørte noget om uroligheder og tænkte jeg hellere måtte snable nyheder til mig. Angående TV2 Njuus så har du overbevist mig, men det er til gengæld også morsomt!

David Blangstrup | web | @ / 19:34 / 18th of december / 2006

Akkurat ligesom last.fm der også har valgt at man i stedet for et smart lille plugin kan downloade et helt program/øjenbæ der skal være åben for at virke. Hvad tænker de på?

Ulrik Hvide | web | @ / 15:56 / 10th of december / 2009

Desuden virker programmet ikke på mac (10.6.2), lamt.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.