verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Flickr lser mit digitale fotodilemma 17.04.2006

Jeg har været et splittet menneske i et stykke tid efterhånden, og folk har bemærket det. De har kommenteret det, både digitalt og analogt — thi de var interesserede i hvad der forvoldte min splittethed.

Årsagen er, at jeg pt. benytter to web services til at holde styr på alle mine digitale billeder, og jeg uploader stort set samme indhold til begge, gjort meget nemmere med PictureSync. Den ene er flickr, som mange efterhånden har stiftet bekendtskab med, og den anden er 23, som en del også har stiftet bekendtskab med. Jeg viser billeder fra begge services i kolonnen yderst til højre (men min 23 stream fungerer vist ikke i IE). Min splittelse består i, at jeg ikke har haft lyst til at forlade nogle af dem, men af hver sin grund.

Nu har flickr lige givet mig en god grund til at forlade dem. Jeg fik foræret en pro-konto af en ven, og det var jo herligt at få mere end 3 albums tilgængelig, og en hel masse upload-kapacitet. Men hvis man ikke fornyer sin pro-konto, så mister man ikke bare upload-kapaciteten, men også adgang til de billeder der ligger i albums udover de 3 på en gratis konto. Hos 23 mister man den ubegrænsede upload, ikke adgangen til ens billeder. Det er et temmelig vægtigt argument for mit vedkommende.

Og så har 23 udviklet sig rigtig meget, på den gode måde, siden lanceringen i august sidste år, og de bliver ved med at pøse lækre features på det. Eneste anke er måske, at rammerne til fotonoter er lidt for svære at se på mørke billeder, i hvert fald på skærmen på min PowerBook.

Nu skal jeg så i gang med wget og PictureSync, og overføre de billeder fra flickr, der ikke allerede ligger på 23. Endnu en god grund til at skifte til 23, der kan man nemlig suge billeder med samme tag, eller i samme album ned som zip-filer, det kans ikke lade sig gøre på flickr.

Comments

Rasmus | web | @ / 22:11 / 17th of april / 2006

Æv! Jeg kommer til at savne at se dine nyeste billeder i oversigten over mine kontakters nyeste på flickr. Jeg er nemlig ikke skide god til at følge med fra folks blogs, men jeg må vel lære det så.

Jonas | web / 22:31 / 17th of april / 2006

Jeg vil stadig bruge flickr, men nok kun til mine mobi-billeder, de andre ryger på 23-kontoen. Jeg skal vist have fundet en bedre måde at få dem vist her på siden på.

David Blangstrup | web / 8:17 / 1st of may / 2006

Jeg bruger også 23 med glæde, og det er din skyld (som så meget andet)! ;) Du kan godt se 23 i den ret fede MIE 7 Beta. ;)

Jonas | web / 23:39 / 1st of may / 2006

Godt at høre David, at det virker i beta'en, og selvfølgelig, at det er min skyld at du bruger 23 (-:

Thomas Madsen-Mygdal | web | @ / 17:51 / 13th of june / 2006

"Flickr løser mit digitale fotodilemma" ? ;)

Jonas | web / 1:22 / 14th of june / 2006

Ja, det refererer til, at de gav mig en god grund til ikke at fornye min konto.

Jeg kan godt se det er en alternativ overskrift til historien, for 23 gav mig jo også en god grund, men den stod ikke til fornyelse foreløbig. (:

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.