verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Foxylicious og CiteULike 17.02.2005

Jeg er stor fan af del.icio.us, der står for at levere lænkerne ude i højre spalte. Det er socialt, det er smart, og man kan snildt få en masse interessante informationer, ved at gå deres populære links igennem en gang i mellem.

Hvis man bruger Firefox er der ydermere kommet noget der hedder Foxylicious (som jeg lærte om via de populære links), som integrerer dine egne del.icio.us-links med Firefox's bookmarks, det er en meget fin extension.

Ideen om sociale bookmarks har også sneget sig ind i den akademiske verden, viser det sig. CiteULike er således akademikernes fælles udveksling af artikler. Her kan man lænke til en artikel man læser, eller bruger i et projekt, man kan 'tagge' dem, ligesom sine del.icio.us-links, og man kan bruse de forskellige tags der ligger indenfor ens område og således se, om der er en artikel man har misset, og som andre finder interessant. CiteULike har naturligvis RSS-feed af alle tags, og brugeres lister over artikler, men det lækreste ved deres service er, at man kan eksportere listerne i EndNote eller BibTeX format.

Så skriver sådan en specialelitteraturliste jo næsten sig selv.

Når jeg når så langt, vel at mærke.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.