verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Kunsten at lave et sikkert password 15.08.2005

Det er sådan en ganske almindelig dag på arbejdet. Jeg skal finde på et sikkert password, og er løbet tør for idéer, og så er jeg minsandten så heldig, at OS X har en indbygget Password Assistant, der kan hjælpe en med at finde et password, der ikke er lige sådan at bryde.

Assistenten har en indstilling der hedder Memorable (til os uden så mange resourcer til at huske knudrede passwords), samt en indstilling til hvor mange tegn der må indgå i passwordet, som jeg satte til 31 tegn — assistentens maksimum. Resultatet blev, at occupationally38;decompressions var helt i orden, og sikkert, indikeret af den grønne bjælke, mens bloodthirstily649reforestation var for simpelt og systematiskt.

Okay, og klart, alt for systematiskt (man skal tydeligvis være mere hacker/cracker end jeg er, for at se systematikken, men fair nok, jeg er ingen af delene).

Jeg prøvede derfor en anden indstilling i stedet for Memorable, der hed FIPS-181 compliant. Jeg er lidt af en standardliderbuk (forstået på den måde, at jeg både er en standard liderbuk, og samtidig vild med standarder. Kinky kombination, I know), så det lød lovende med et password der overholdt en standard. Men det er en noget sær standard, der åbenbart har adgang til nogle fucked op ordbøger. Jeg er nu meget interesseret i at vide, i hvilken ordbog (og hvilket sprog for den sags skyld) ordet vardeonkyukapijkefpoginsudwatzo er at finde, og jeg har googlet det, uden held. Måske er det 'secret' på tlhIngan Hol, som i øvrigt også (tilsyneladende) understøttes af OS X.

Comments

Tore | web | @ / 20:22 / 15th of august / 2005

Du må se at få ændret URL'en på dit site til http://geek.verture.net - og det kan kun gå for stærkt. Og du får ikke mig til at sige overspringshandling. Nix, nej.

Jonas / 12:14 / 16th of august / 2005

Nejnej, det var helt legalt, jeg var på arbejde (:

Kristian | @ / 14:14 / 16th of august / 2005

Systematikken i de to første kunne være at "occupationally38;decompressions" har et specialtegn (semikolon) i modsætning til "bloodthirstily649reforestation" der kun indeholder små bogstaver og tal.

Ah nej, der var jo en backslash i det andet som er blevet spist her på siden. Så er jeg lige så blank som dig.

Jonas | web / 14:24 / 16th of august / 2005

Ah, slashet forsvandt i en revision, det er nu tilbage hvor det hører til.

Mathilde | web | @ / 11:03 / 23rd of september / 2005

Gad nok vide om den kunne lide min gamle emailadresse kkgnsdlkng eller om den også er i fips ordbogen? Apropos sjove ordbøger så kender jeg en der har et sjovt dyreleksikon ...

Mathilde | web | @ / 11:09 / 23rd of september / 2005

Gad nok vide om den kunne lide min gamle emailadresse kkgnsdlkng eller om den også er i fips ordbogen? Apropos sjove ordbøger så kender jeg en der har et sjovt dyreleksikon ...

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.