verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Google, GMail og GBytes 14.04.2004

Et lynhurtigt regnestykke ud fra oplysningerne på denne side fortæller mig, at Google indekserede interwebnettet med 339Gb til rådighed i 1997-8. Hvis jeg lægger den lagerplads jeg har til rådighed på alle mine diske kommer det til at ligge lige deromkring. Dvs. at jeg faktisk kunne have en indekseret version af internettet anno 1997-8 liggende lokalt, fra dengang Googles forside så således ud. Rimelig.Sindssygt.

Jeg tør slet ikke tænke på hvor meget plads de har til rådighed nu, men det må da være en sjat, når de kan annoncere en service som GMail med 1Gb plads pr. kunde.

Eric har en lavet en fin opsummering omkring GMail og dens kritikpunkter (bl.a. content-aware reklamer, baseret på hvad der står i dine mails), og krydret med egne betragtninger. På trods af at han er ansat af Google, holder han det på et sobert og fornuftigt plan.

Comments

Joachim | web / 6:01 / 15th of april / 2004

Topix.net har fantastisk interessant artikel om Google, deres platform og deres kapacitet:

100.000 servere, hvor en server defineres med et par diske der er knaldet ovenpå en processor?!

Via CommonMe - ham Mygdal dér...

Jonas | web / 13:15 / 15th of april / 2004

Interessant læsning Joachim, tak for det.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.