verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

MacFUSE - alverdens filsystemer på OS X 12.01.2007

Ordet er ude, Google har frigivet MacFUSE. Hvad er MacFUSE? Det er en mac-version (surprise!) af FUSE (surprise, surprise!). FUSE er oprindeligt fra Linux-verden, og tillader dig at læse eksterne filsystemer i userspace, hvilket vil sige du ikke behøver at bekymre dig om at loade kernel-udvidelser for at kunne læse disse filsystemer.

(non-geek talk: Du kan læse flere filsystemer end før, og det er smart). Det er bl.a. derfor man kunne mounte sin Gmail-konto som et filsystem i Linux, og ikke kunne det på samme måde på OS X.

Med MacFuse er det nu muligt at læse bl.a. NTFS, GMailFS, ZFS og WikipediaFS, hvor sidstnævnte giver dig muligheden for at arbejde med Wikipedias artikler som om de var tekstfiler på din computer. Se den komplette liste over lokale filsystemer der kan læses, eller netværks filsystemer der kan læses.

Det kan være man rent faktisk, med MacFUSE, kan få lov til at skrive til ftp-servere ved at mounte dem i Finder? Det ville da være banebrydende.

Comments

Rasmus | web | @ / 23:35 / 12th of january / 2007

Det lyder helt vildt smart. Men jeg forstod vist kun det sidste med FTP og Finder... ;)

Jonas | web / 0:09 / 13th of january / 2007

Mere behøver du heller ikke at vide, men det er vildt smart! (:

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.