verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Murphy din møghund 11.12.2005

Med specialet afleveret og afviklet var det næste punkt på min todo-liste, at skifte harddisk i min bærbare. Den har været semidefekt siden en gang i sommer, og nu var disken stået helt af.

Power socket broke off the logic board

Desværre gik der tommelfingre i skiftearbejdet, så nu har jeg funklende frisk harddisk, i en bærbar der ikke vil starte.

Murphy er 100% ASSHOLE, så er det sagt, i ringer bare.

Jeg har ikke lyst til at aflevere den til reparation hos Apple, for det koster og tager tid, så nu kaster jeg al min kærlighed efter mit netværk i KBH, der forhåbentlig kan tilvejebringe en løsning så jeg kan få den lavet mellem jul og nytår, hvor jeg er i moderlandet.

Dette indlæg er skrevet på min flatmates bærbare, som jeg har fået lov til at låne, da hun sidder på kontoret og skriver speciale. Det er sgu’ flinkt af hende, tak Ann, for at mindske mine online-abstinenser (:

Comments

Andreas | web / 18:37 / 11th of december / 2005

Det er fandme surt. Følelskold som jeg er vil jeg nu gnide salt i såret under dække af at jeg vil spørge naivt til processen.

Hvor meget skal der til for at skifte en harddisk i en Powerbook? Er dine billeder af harddisk-skifte-processen eller af åh-nej-den-er-i-stykker-gad-vide-om-jeg-kan-fikse-den-processen?

Jeg skiftede harddisk i min 4 år gamle Dell bærbare sidste Jul, og det var en smal sag. To skruer på bunden skulle ud og så kunne man hive en skuffe ud med disken i. Dertil kunne man så indsætte den nye disk, skrue skruerne i og boote computeren.

Ann | web / 18:51 / 11th of december / 2005

Det var så lidt. Du kan jo færdiggøre mit speciale som tak! - Eller fx lave mad hver dag i en uge - det er da det mindste, du kan gøre... ;-)

Jonas | web / 18:54 / 11th of december / 2005

Dine naive spørgsmål besvarer jeg skam gerne Andreas (:

Processen i sig selv er noget omstændig, Udskiftning af Alu-PowerBookens indre dele er ikke noget man lige gør. Tastaturet skal pilles ud først, hvorefter man kan pille toppen af kabinettet af. Strømstikket sidder fast i toppen af kabinettet, for at kunne nå hen til batteriet (gætter jeg på), hvilket betyder at man har en lille bitte åbning i toppen af kabinettet, til at pille stikkene ud. Der er ikke meget plads til det.

Heldigvis har pbfixit lavet nogle meget fine guides til hvordan man skifter den slags, og det var en af dem jeg fulgte. Den eneste advarselslampe i guiden var når man skulle pille strømstik og lyd ind/ud stikkene ud af logic boardet, og det var så også her det gik galt. Lyd ind/ud kunne man snildt tage ud, men strømstikket sad så solidt plantet, at jeg havde svært ved at få det ud af stikket, selv efter jeg havde fået det flået af logic boardet.

Jeg har skiftet harddisk i et par titanium-powerbooks, og det var en smal sag sammenlignet med dette.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

› Archives