verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

iPhone 10.01.2007

Med fare for at være selvfed, så minder dele af den mig om et projekt jeg lavede på ITU for nogle år siden, i hvert fald hvad angår tastatur og knapper. Min gruppe og jeg fremstillede konceptet om en Mufo, en PDA museumsguide, hvor en af forcerne var, at en knap ikke var bundet til én bestemt funktion, ligesom Steve Jobs gjorde opmærksom på var blæret ved iPhone'n (at vores Mufo så sprang nogle andre åbenlyse designproblemer over, og ikke havde multi-touch skærm behøver man jo ikke at komme ind på (: )

Andre mindre selvfede observationer:

  • Gør lækker brug af multi-touch, der demonstreres nydeligt på Jeff Han's side for Multi-Touch Interaction Research.
  • OS X afviklet på flashdrive, det giver interessante perspektiver for fremtidige mobile og kontekstafhængige løsninger. Bliver interessant at se hvad softwareudviklere kan drive den til, og det kan ikke vare længe før der er nogen der piller den fra hinanden.
  • Ser ud til at man skal bruge to hænder, ret konsekvent, som en PDA/PSP, i modsætning til mobil og iPod/Nano der oftest er en-hånds ting.
  • Først til Europa i Q4 2007? Pga. teleudbyderforhandlinger, antager jeg. Man må håbe de teamer op med mere end en teleudbyder, for ellers er der en del af finten der ryger efter min mening, og så bliver det sådan en 3-ting, hvor man ikke rigtig kan bruge de fede ting til noget, med mindre man betaler i dyre domme for det.
  • Der kommer seriøse muligheder med kontekst-afhængigt indhold (WiFi, BlueTooth), glæder mig til at se hvad der kan ske på det område.

Et smuk, lækkert og funktionelt objekt, det må man da sige. Jeg skal sguda have en.

Comments

Andreas Haugstrup | web | @ / 13:22 / 10th of january / 2007

Giver du en? Fordi den kommer nok til at koste en bondegård.

Kristian | web | @ / 16:13 / 10th of january / 2007

Jeg tager en Neo1973 i stedet :)

troels | web | @ / 16:41 / 10th of january / 2007

Sorry. Blev ikke super imponeret.. Hvor mange konference kald laver du i løbet af en dag (smart lavet) vs. antal textbeskeder (skidt lavet)? Hvor mange video'er ser du på den forholdsvis lille skærm, før du ikke gider den funktion - oh hvor vil du bruge den? Skærmen bliver ikke ridset, gør den vel?

Men håber da, at jeg bliver positivt overrasket.

Jonas | web / 18:17 / 10th of january / 2007

@andreas: Jeg skyder på en 4-5000 :( så jeg har nok kun råd til en.

@Kristian: For satan, jeg er fristet. Hvad var det så for noget sludder med at Apple er 5 år før de andre? Det var nok med nogle andre ting så... (måske med at lyve?)

@troels: Synes da egentlig txt-beskeder var rimelig smart lavet, hvor man har dem som en dialog. Det giver mening for mig i hvert fald. Konference-opkald er rimelig begrænset, det giver jeg dig ret i, men det er måske kun fordi det pt. ikke er nogen mulighed med telefonerne på markedet?

Ved ikke hvor mange film jeg ville se på den, men derfor har jeg ikke noget imod en 3.5" skærm til almindelig anvendelse. Skærmen bliver da uden tvivl ridset, ligesom alle andre skærme gør det.

Den har telefon, wifi, kamera, kalender, adressebog, mp3-afspiller, email og browser. Det er nok salgsargument for mig. At det er en filmfremviser samtidig er 'added bonus' i mine øjne.

Og endelig ser det ud som om man kan får ordentlige programmer på sin mobile enhed, i stedet for det verdensur, og printprogram der er på min SoniaErichsson pt.

Rasmus | web | @ / 21:00 / 10th of january / 2007

Heller ikke jeg var specielt imponeret over alle iPhonens funktioner (jeg har aldrig i mit liv haft brug for et conference call, og jeg gider sgu ikke se film på miniskærme), men jeg er til gengæld helt enig i, at OS X på flash drive - og nogle af de andre netværks-orienterede detaljer - åbner op for en masse spændende ting. Det er helt klart det næste, logiske skridt i den trådløse digitale livsstilsbane.

Det varer nok ikke længe, før iPhone får konkurrence fra andre fabrikater, som tager den grundlæggende idé og arbejder videre med den. Så iPhone 2 bliver med garanti fed.

Tore | web | @ / 11:34 / 11th of january / 2007

Jeg tror i det hele taget, at man skal passe på med at komme med alt for mange udsagn om, hvad der hitter og hvad der ikke gør i forhold til nye produkter.

Min favorit interweb-diskussion handler fx om lanceringen af den oprindelige iPod i 2001. Jeg synes, den illustrerer at mange har en mening om Apple's produkter, men ingen ved rigtigt hvor fremtiden bærer hen.

Rune | web / 17:28 / 11th of january / 2007

Jeg skal også klart have én! Men måske først, når 3G versionen kommer ... :)

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.