verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Lad blikket bestemme 09.05.2003

Det er virkelig ikke rart ikke at have internetforbindelse hjemmefra, når man har været vant til det i knap 5 år. Det er mærkeligt ikke bare lige at kunne slå et eller andet op, at kunne læse nyheder, at kunne læse weblogs, og, ikke mindst, at kunne skrive til sin egen når man har lyst. I stedet sidder man og skriver indlæg man kan poste senere, når en internetforbindelse faldbyder sig, og ingen af indlæggene er med links til aktuelle, interessante ting på nettet. Det er lidt sært.

Det er er 4-ugers projektperiode på IT-C, og Tore og jeg er i gang med et projekt om blikbaseret interaktivitet i film. Der er ikke så mange kilder om det på nettet, da det er et forholdsvist jomfrueligt emne, men jeg ville da gerne kunne linke til nogle ting om teknologien bag, den er nemlig meget oppe i tiden. De må undværes til jeg får hul igennem til nettet.

I dag har Tore og jeg siddet og fyldt mere kød på den lille scene vi skal lave i VRML. Det bliver en 'film noir'-agtig ting, med en gangsterboss, en Femme Fatale, og en small time crook, der mødes efter et juveltyveri hvor en 4. person er blevet dræbt. Den 4. person er blevet forrådt af enten La Femme Fatale eller the small time crook. Pointen med den lille scene er at vi skal demonstrere, at man som seer kan bestemme udfaldet af historien ved at lade sit blik dvæle på bestemter objekter og/eller personer. Det er vores opgave, at beskrive personerne, så seeren får sympati for enten den ene eller anden, og når gangsterbossen skal bestemme hvem der er skyldig, skal det baseres på hvem seeren har kigget mest på i scenens forløb. Det sker implicit, altså man skal som seer ikke ledes ved hjælp af synlige ledetråde om hvem der er mest skyldig, dialogen skal lede seeren til at kigge på enten den ene eller den anden.

Det skal nok blive nogle heftige 4 uger 3 uger... Men først skal jeg til ølfestival i Valbyhallen (:

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email at my first name at my last name . co - if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.