verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Quake redux 06.04.2004

Hvis man synes FPS-spil går for hurtigt, er for grafisk voldelige og man i det hele taget ikke føler sig voldsomt tilpas ved genren, så kan man nu spille Quake i en IF-version.

Der er noget Dunnet over den, noget der minder mig om 'gamle' dage; Amstrad, Amiga og monochrom-skærme. Det er faktisk rimelig sjovt.

Det bedste ved det er, at maskinen bag, ligesom i de ældre tekstbaserede spil, er temmelig arrogant hvis man skriver en kommando den ikke forstår. Som Dunnet-spiller forsøgte jeg med at skrive "look north", hvortil den svarede I only understood you as far as wanting to look.

Min egen lille tekstbaserede fornærmer.

Det er faktisk helt rart, at kunne spille et FPS-spil, uden at blive skidestresset, man kan stille og roligt skrive attack grunt with shotgun når tiden er inde til det, og hvis telefonen ringer kan man sagtens tage den, Grunt'en rører sig ikke før du er tilbage.

Det slog mig også, at mange af de ting der sker i spil med grafisk interface, er ting der er svære at forklare i tekst. Et godt eksempel er det lag, som spillet bruger til at give feedback til brugeren. I IF-versionen af Quake kommer det fint til udtryk, i beskrivelser som denne:

To the West, a metallic frame beckons you, with bright red arrows pointing to it, making you wonder why on Earth someone would bother putting bright red arrows on a doorway.

Via GTxA

Comments

Tore | web | @ / 9:47 / 6th of april / 2004

Jeg spekulerer på om jeg også vil blive køresyg af at spille IF-versionen. Min mave og mit bær får det aldeles skidt når jeg spiller den rigtige.

Du skal lige have fejet et break-tag ud af din URL, mr. Voss. You sloppy coder, you.

Jonas | web / 6:58 / 7th of april / 2004

Ta very much (:

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.