verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

I en god sags tjeneste 06.04.2004

Et familiemedlem har en bærbar Dell. Det er der mange der har. Familiemedlemmet bruger Outlook Express og Internet Explorer til interwebbet. Det er der mange der gør. Familiemedlemmet modtager mange spammails, mellem 25 og 50 om dagen, i forhold til nogle er det at betragte som lidt, men det er stadig 25 til 50 for mange.

Det ville jeg gøre noget ved, så jeg installerede Thunderbird og FireFox på vedkommendes Dell, og forklarede om spamfilteret, popup-blokkeren og lignende andre fortræffeligheder ved de to programmer. Hun var tilfreds. Men historien slutter ikke her.

Dell'en kører Windows 2000, og har aldrig været opdateret, det kan jeg garantere. Den er forbundet med et 56k modem, og det er ikke lige sådan at hente opdateringer for de sidste 3-4 år over en 56k linie. Derfor tog jeg den med på arbejde og installerede intet mindre end 23 patches og opdateringer til den. Det var den Svært Glad for.

Men nu kommer det rigtig sjove. Hun havde beklaget sig over at hun fik mails fra andre, der sagde hun havde virus, så jeg kørte Stinger på den, som den kunne rapportere om 7000+ filer inficeret med 5 forskellige vira.

I går blev den så afleveret til sin ejerdame, og hun var tydeligvis lykkelig over sine nye programmer, og sin nu velsmurte maskine.

I en sådan god sags tjeneste må jeg sige, at jeg er tosset med at bruge et OS der ikke er mål for alverdens virusforfattere. Det giver en 'peace of mind'. Jeg håber jeg gav ejeren lidt 'peace of mind' ved at anbefale hende et andet email-program, og en anden browser.

Comments

jdreng | web | @ / 8:27 / 6th of april / 2004

Hurra :) en solstrålehistorie, og samtidig et rigtig godt eksempel på at hvis man ikke kan tage på safari med panteren, kan man altid snuppe en tordenfugl og en ildræv. PC-folket er bestemt ikke fortabt :)

David Blangstrup | web | @ / 13:34 / 6th of april / 2004

Jeg kører MIE og Office 2003 Outlook, og det kører uden vrøvl eller og jeg får ingen spammails. Norton Internet Security (NIS) er fremragende og blokerer også reklamer i MIE etc. Ad-aware (free) er god. Jeg kører akkurat lige så sikkert som jeg gjorde på min iMac, selvom jeg lige prøvede at få alt muligt lort da jeg installerede, før borgen var bygget, så at sige. :-) Outlook kører sejt med NewsGator og Plaxo. :-)

Rasmus | web / 7:15 / 7th of april / 2004

Hold nu op med det pc-propaganda, David ! Du er forever gaaet over til the dark side, and you know it ! :P

Jonas | web / 7:30 / 7th of april / 2004

@jdreng: Helt sikkert, de er langtfra fortabte, nogle skal bare have lidt hjælp til at se skoven for bare træer.

@Det er da helt sikkert muligt at køre med en sikkert opsat Win2000 et al, men altså, benævnte person kiggede underligt på mig da jeg foreslå hende at skifte email-klient. Så skal jeg jo have ny emailadresse udbrød hun. Hendes Norton var til gengæld noget hest, den beskyttede ikke en skid.

@Rasmus: :D

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.