verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Bedagede URIer er noget skidt noget 05.06.2004

Tim Berners-Lee siger, at Cool URIs don't change. Så må jeg have fundet en URI der ikke er så kool.

Jeg klikkede på et link til en artikel i et blad der hedder Onmagazine, og fik serveret denne flytteside. Til at begynde med venlig og imødekommende, med en besked om at artiklen jeg leder efter er blevet flyttet, og at jeg bliver stillet om indenfor 5 sek. Herligt.

5 sek. går, og jeg bliver viderestillet til denne side. En fejlside der fortæller mig, at siden jeg leder efter er blevet flyttet, omdøbt eller fjernet. Jo tak, det er sguda kvalitetsoplysninger jeg kan bruge til noget hva'? De kunne ikke lige fortælle mig hvilken af de tre muligheder der er årsagen til at siden ikke findes? To af mulighederne giver et håb om at artiklen findes, mens den sidste mulighed ikke lader noget håb tilbage. Ydermere mangler der noget der bare kan give mig en svag idé om hvis side jeg er på. Der er ingen logoer eller lignende, og ikke engang et link til forsiden af websitet.

De er dog venlige nok til at fortælle mig, at jeg ved at klikke på min browsers back-button kan komme tilbage til den side jeg kom fra som er, ja, den side der fortalte mig at artiklen er flyttet, og som viser hen til fejlsiden som refererer tilbage til siden om, at siden er blevet flyttet. Jeg er nu effektivt strandet, i min søgning efter den oprindelige artikel.

Nuvel, jeg giver ikke op så let, og forsøger lidt URL-hacking for at komme til artiklen. Flyttesiden ligger et stykke nede i hierarkiet hos time.com. Den ligger tilsyneladende i en sektion der hedder digital, så jeg sakser slutningen af URLen, således at den nu hedder http://time.com/ime/digital/. Den URL fører mig, efter lidt javascript-forhandling til denne side der fortæller mig, at ON Magazine ikke længere publiceres, samt et link til at gå til time.com for dækning af teknologi.

Det gør jeg så, og søger på titlen i arkivet, hvorefter jeg kan erfare, at artiklen ikke findes i deres arkiv. Fedt nok, det kalder jeg brugervenlighed.

Comments

Kristian | web | @ / 20:51 / 5th of june / 2004

Nuvel, jeg giver ikke op så let, og forsøger lidt URL-hacking for at komme til artiklen.

Bemærk at dette er ulovligt efter gældende dansk lov.

Jonas | web / 22:19 / 5th of june / 2004

Det er en joke ikk'? Please sig det er, ellers står jeg (og de nærmeste 100 af mine venner og bekendte) til livstid.

Kristian | web | @ / 7:53 / 6th of june / 2004

Hvis du Google Groups kigger i dk.videnskab.jura på tråden "Fildeling på LAN - hvor går grænsen?", er der nogle interessante betragtninger omkring websider. Kort fortalt, så er det dit problem som bruger at godtgøre, at du er berettiget til at have adgang til de givne sider. Så hvis du mens du "URL-hacker" kommer forbi en side der ikke var ment til at være offentlig, har du brudt loven.

Andreas | web / 11:44 / 6th of june / 2004

Er der ikke noget der hedder god tro og ond tro her? Jeg kan ikke overskue at læse den tråd - den er jo sygeligt lang. :o)

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.