verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Bjergluft og stressfaktorer 05.02.2007

Det hører til sjældenhederne at jeg skriver dagbogsagtige indlæg om hvad der sker herovre, og det bliver mestendels til kedelige indlæg hvor jeg harcelerer over uduelige nyhedsbrevsreaktører som i posten nedenunder, men nu kommer der sgu' en opdatering! Dels fordi jeg har lyst, dels fordi jeg ikke kan sove, dels fordi mine fingre gør alt arbejdet for mig.

Det er over en uge siden jeg kom hjem fra skiferie med 'kontoret' i Courmayeur, og jeg er stadig øm i hele overkroppen. Det der gør mest nas er dog mine tibialis anterior (tak søster!), musklerne foran på benet, aner ikke hvad de hedder og anede ikke de fandtes, men for dælen da, de kan brokke sig.

Smerterne skyldes min non-eksistente evne til at stå på ski, for så er det noget med, at man bruger sin krop og muskler helt forkert, og det gjorde jeg utvivlsomt. Min krop er bare ikke nogen toptrænet skimaskine, det må jeg lære at leve med.

Graciøst så det ellers ud, når jeg stod ned af den bredeste og fladeste blå piste jeg kunne finde, i den populære wedge, med skiene i fremadrettet V-form for at bremse min fremdrift, iført pelshat der havde gjort Boris Jeltsin misundelig. Bliver nok aldrig nogen Ingemar Stenmark, skal i hvert fald lære at dreje uden at falde før det kan realiseres.

Men turen var ellers fjong, 5 dage var vi der, ski 2 dage, konference 1 dag, restitution efter fest 1 dag, og søndag dedikeret til bjergudsigt. Tog med en håndfuld kolleger kabelvognen til Punta Helbronner (3462m) hvorfra man kan se Monte Bianco, og hele vejen ned til Charmonix. Fantastisk udsigt (der er billeder på min 23-konto)!

Fik også besøgt den lokale spa i Courmayeur, hvor jeg efter at have lindret mine skismerter i jacuzzi og tyrkisk bad, faldt i søvn og snorkede højlydt i deres Relax Room (til alles intense fornøjelse, uden tvivl), hvor der blev spillet Top100 panfløjtehits, tilsat fuglefløjt og lyden af vandfald. Sanserne blev yderligere stimuleret af røgelse og meget, meget, meget tynd the (som nok var grøn the, men som smagte af appelsin). Ikke spor ringe.

Udover den ene dag med tømmerjacks holdt jeg mig meget sober og yuppie-agtig (fik dog ikke den obligatoriske ski-tan, også kendt som den inverterede panda), men fik øvet mit restaurant-italienske. På Courmayeurs sparsomme café-scene tog jeg tit min mobiltelefon op og foregav at føre vigtige samtaler på dansk, iført alt mit Google-tøj, og nævnte jævnligt ikke-danske ord, som f.eks. bootstrapping, merger og acquisition), så de fik et hint af samtalens vigtighed ved bordet ved siden af (det' gas, i kan tage det!).

Fik købt to glas Crema di Carciofi (artiskokcreme, lyder klamt, er vanvittigt godt på brød) med hjem, fortæret 6 pizza'er og en vognfuld pasta, mens det stod rimelig sløjt til med gelato-indtaget. Det var jo skidekoldt!

Men intet er så godt, at der ikke er noget der er skidt, og derfor blev jeg pisket til at glemme min ene taske på hotellet da busserne satte afsted mod lufthavnen (spørg ikke, lang og dum, dum, dum historie). Udgifterne til taxaturen for at få den transporteret til lufthavnen fordoblede mine rejseudgifter. Jeg lærte så at man aldrig skal antage noget som helst, det er feset ind på lystavlen nu.

Tasken kom 5 minutter før flyet gik, så jeg blev eskorteret igennem sikkerheden af lufthavnens direktør, Antonio, flink fyr, tak Antonio! Og en tak til taxachaufføren der forcerede autostradaen, Thorkild Thyring ville ha' skiftet bukser efter sådan en tur, men ikke dig. Og til damen ved gaten der håndskrev mit boardingpas, fordi jeg aldrig var blevet tjekket ind, Ryanair kan være ret fleksible. Sådan kan det gå. Lufthavne, fly og jeg er ikke rigtig på bølgelængde for tiden, må hellere rejse med tog næste gang jeg skal nogle steder hen (:

Comments

Rasmus | web | @ / 3:07 / 6th of february / 2007

Ah, se du har optjent god lufthavnskarma after din jul/nytårs oplevelse i en af selvsamme. Tak for indlægget. Det er rart at få en opfølger.

Jonas | web / 14:14 / 6th of february / 2007

(: Måske Antonio kunne se på mig at jetsettere som jeg bare ikke gad at stå i kø?

Søster | @ / 21:17 / 6th of february / 2007

Musklen der smerter hedder tibialis anterior...og glem det ikke.
Jeg får straks associationer til tidligere tiders rejser med glemte pas på toilletter etc...
Dine billeder er flotte, og sikken et vejr I havde. Glæder mig til at se dig i næste uge.

jettte christiansen | @ / 16:58 / 7th of february / 2007

Jonas, hvor jeg kan genkende dig!. kan se, at der venter os en helaftensforestilling, når vi skal have resten af historien! MOR glæder sig til at besøge dig! knus

Jonas | web / 17:25 / 7th of february / 2007

Ah ja, vi tænder sgu' op i den imaginære pejs, og sætter noget vand over, så skal i nok få alle detaljerne når i kommer herover (:

Glæder mig også til at se jer i næste uge, det skal nok blive hygsomt!

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.