verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Sådan en morgen i Torino 01.05.2005

Klokken er 7:30 nede på baren om hjørnet. Jeg bestiller en café machiato, og stiller mig i den ene ende af baren. Duften af sød kage og friskbrygget kaffe hersker i lokalet, hvor der er højt til det spejlbeklædte loft. Den ene velklædte, velduftende og velsoignerede italiener efter den anden træder ind. De misser med øjnene pga. lysforskellen fra solen udenfor, og den dæmpede belysning indenfor.

Nogle af dem behøver ikke at bestille, kvinden bag baren kender dem. De udveksler nik, og espresso og brioche bliver linet op foran dem. I tilfældig sekvens bukker de hovederne bagover og tømmer fingerbøllet foran dem. En del af dem kender hinanden, en mand spørger en kvinde hvordan børnene har det. De har det godt siger hun, tører puddersukkeret væk fra mundvigene, og efterlader etablissementet.

I den modsatte ende af baren står en pensionist, eller også er han arbejdsløs. Han drikker café latte, spiser panino med ost og skinke, og læser La Repubblica, med en fod på støttelisten under baren. Han har hele dagen foran sig kan man se, ulig de andre langs baren, som skal på arbejde, eller har ærinder for. Jeg ender med at konkludere han er pensionist. Måske skal han hente sine børnebørn senere, efter han har siddet nede i parken og spillet lidt kort med sine venner.

Ud af baren, og ned ad gaden på udkig efter et supermarked. Jeg er på en mission. Dér, bag en anonym facade, gemmer der sig et lille supermarked. I frugtafdelingen bliver jeg fristet af mørkeblå blommer på størrelse med æbler, napper to af dem, med stregkode på.

På en af gangene møder jeg en meget lille ældre dame, der venligt spørger, om jeg kan nå noget for hende på en af de øverste hylder. Det kan jeg. Hun siger tak, og begynder at snakke med varen jeg lige har taget ned til hende.

Jeg runder et hjørne, og står foran mælkeprodukterne, målet for min mission. Mine øjne scanner hylderne for Yomo-bægre, og i særdeleshed en bestemt variant: Malt yoghurten. Prøv den én gang, og du er hooked. Jeg ved det.

I betalingskøen står jeg foran den ældre dame der taler til varerne. Hun falder i snak med paret bag hende, og de taler om hendes mands død. Det var nok ham hun plejede at tale med om varerne, og nu taler hun måske med varerne om ham. Istedet.

Betaling overstået, og kursen sættes mod hotellet, hvor malt-yoghurten fortærres, mens minder om sommerferier passerer mit indre øje. Minder.

Næste gang der er malt yoghurt på bordet, vil minder om denne morgen passere mit indre øje. For det var en god morgen i Torino.

Comments

troels | web | @ / 20:26 / 1st of may / 2005

Det er det Italien, som jeg husker og elsker. Skal snart et par dage til Milano og købe sporvognsbilletter i netop den bar hjørnet.

Godt skrevet, Jonas.

troels | web | @ / 20:27 / 1st of may / 2005

.. bar på hjørnet ..

Rasmus | web / 20:56 / 1st of may / 2005

Anmelderne skrev:

Saftspændt af fed italienerstemning. Vi lader den ene smag efter den anden passere forbi, imens vi læser om espresso, panini, blommer og endelig malt youghurten. Hvis det overhovedet findes, må dette være at betragte som en skriftlig smagsoplevelse af de store.

Jonas | web / 22:28 / 1st of may / 2005

@troels: Takker (: Og god tur til Milano, og baren om hjørnet. Hils fra mig.

@Rasmus: Hehe, tak skal du have mester.
Jeg mener det med malt yoghurten helt seriøst. Det er instant habit. Min søster og jeg har udsat uanende mennesker for den, og de er stadig i rehabilitering. Jeg nåede at spise 2x500g på to døgn, jeg nappede nemlig de to sidste i disken, dem der er på billedet (:

Kristian | web | @ / 23:09 / 1st of may / 2005

Nah nah ... jeg kan ikke høre dig ... nah nah ...

Tangentielt, hvad var det egentlig du var i Torino for? Så vidt jeg ved laver du sådan noget med øjne, men Alexandre laver (hører?) stemmer. Vildt gæt: alternative inputmetoder?

Jonas | web / 23:43 / 1st of may / 2005

@Kristian: Vildt gæt = godt gæt. Buzzwords som AUI, TUI og eyetracking hang tykt i luften.
Vi fik f.eks. demonstreret et program der hed dasher. Jeg var fuld af imponade.

Kristian | web | @ / 9:50 / 2nd of may / 2005

Det ser dæleme smart ud, det der dasher. Fik Alexandre demonstreret sin tale-pizza-bestilling? ;-)

Rasmus | web | @ / 22:02 / 2nd of may / 2005

Opperen post. Rigtig godt skrevet :)

papish / 15:34 / 3rd of may / 2005

Hov, du glemte vist lige mindst 4 personer der IKKE blev instant hooked, din gamle Campari-fornægter ;-)

Jonas | web / 16:23 / 3rd of may / 2005

@Kristian: Ingen demonstration af tale-pizza-bestilling fra Alexandres side, desværre. Men Finner der talte sjovt engelsk var der i overflod. Hvad er der med de finner, de er jo overalt?

@Rasmus: Tak (:

@papish: Campari-schmampari, hvis der er nogle der er fornægtere her, så må det være de 4, der ikke indså malt yoghurtens fortræffeligheder lickety-split. (:

thomas | web | @ / 19:01 / 3rd of may / 2005

Fedt skrevet. Proev ogsaa Aloe Vera youghurter. Fremragende..

Maria | @ / 1:57 / 4th of may / 2005

Hej skat. det lyder som enb dejlig oplevelse. Er misundelig på din italiens tur. Sidder her i Florida blandt dårligt klædte, overvægtige amerikanere...der ikke forstår sig på hevrken latte eller machiato....
Ciao...

David Blangstrup | web / 11:15 / 4th of may / 2005

God beskrivelse, Jonas! Man bliver helt misundelig! Hvor er der et billede af dig i kaffebaren?

David Blangstrup | web / 11:16 / 4th of may / 2005

God beskrivelse, Jonas! Man bliver helt misundelig! Hvor er der et billede af dig i kaffebaren?

David Blangstrup | web / 11:21 / 4th of may / 2005

okay, jeg fandt billederne (duh!) og postede to gange, men det skyldtes Opera - hvor din side ikke funker helt, åbenbart. Ellers sej browser, no. 8! ;-) Men når man klikker tilføj kommentar står den bare og viser timeglas - du ved, i Windows... ;-)

Jonas | web / 19:34 / 4th of may / 2005

@thomas: Tak skal du have. Aloe Vera yoghurter, det må blive den næste morgenmadsspise jeg kaster mig over. Det lyder eksotisk.

@Maria: Du kan tro jeg tænkte på dig mens jeg spiste min malt yoghurt. Håber det går godt 'over there'. See ya (:

@David: Desværre, ingen billeder af mig i kaffebaren, men der er nogle andre billeder fra Torino her. Ang. Opera, så ja, det er et kendt problem på denne side, som jeg desværre har battlet forgæves imod. Måske man skulle sende dem en bug report?

papish / 13:46 / 6th of may / 2005

Firefox gør den samme fejl...

papish / 13:46 / 6th of may / 2005

...eller rettere: GJORDE.
*rødmer*

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.