verture.net — left handed typing since 2001

Magnifying glass for search box

Hacktivism i Cinemateket 01.04.2004

For alle dem der ikke nåede at se Revolution OS til danmarkspremieren sidste vinter kommer chancen nu igen, når Cinemateket viser filmen d. 6. og 24. april. Det gør de som et led i et af deres apriltemaer: Hacking.

Filmen giver en forståelse for og inblik i hvad der ligger til grund for Linux og hele OSS-bevægelsen, og jeg kan godt anbefale folk at se den, selvom dens vinkling er overvejende amerikansk. Der er interviews med Richard Stallman, Eric Raymond, Linus Thorvalds, og Bruce Perens, der alle har haft en enorm indflydelse på hvordan Open-Source/Free Software ser ud i dag.

Udover Revolution OS viser Cinemateket også "The Secret History of Hacking", hvor tre hackere (John Draper, aka. Cap'n Crunch, Steve Wozniak (Apples medstifter), og Kevin Mitnick) fortæller deres historier.

I alt 11 film vises i Cinematekets under temaet Hacking, og jeg tror ikke der er nogle af dem jeg ikke har lyst til at se.

Comments

Tore | web | @ / 10:44 / 1st of april / 2004

Det er da klart der du skal slæbe en af dine proxy-piger med hen. Det må lige være noget for dem, hva'?

Jonas | web / 13:33 / 2nd of april / 2004

Æh, ja. Måske.

dalager | web | @ / 14:30 / 4th of april / 2004

Proxypiger.

Fortæl om konceptet!

Jonas | web / 15:52 / 4th of april / 2004

@dalager: Mnjae, det er jo lidt hen af det med de iMacinære kærester jeg nævnte før. Der handlede det om man havde en kæreste, som man ikke havde.

En proxypige kan være lige hvad det skal være, for det kommer jo an på hvad man selv mener en pige er, og hvad hun skal kunne. Nogle ville helst have, at deres proxypige var en fyr, andre et græskar, og andre måske bare en anden version end hende man havde i forvejen.

Men nu må jeg hellere stoppe inden evt. kvindelige læsere tror jeg mener det seriøst (:

dave | web / 20:29 / 6th of april / 2004

Fik set Revolution OS her til aften i Cinemateket sammen med et par andre Dikufanter. Ganske god film.

Jonas | web / 2:32 / 8th of april / 2004

@dave: Ville du ikke mene den var lige lovlig Amerikansk vinklet? Den dramatiske kvindelige voice-over til Bill Gates' brev til hobbyprogrammørerne fandt jeg en kende ude af proportioner.

› Bio (sort of)

Bio pictureverture.net is the personal website of me, Jonas Voss, and this is my blog. I've lived in Dublin, Ireland from 2005-10, currently live in London, and was born and fully customized in Copenhagen, Denmark. I write about anything that comes to mind. Really.
You can send me an email › if that's how you roll.

Disclaimer: I speak for myself, not my employer. srsly. || This work is licensed under a Creative Commons by-nc-sa License.